Test řeckých jogurtů: Tučné i plné bílkovin. Který je ale nejlepší?

Když zakládal Isaac Carasso v roce 1919 v Barceloně první továrnu na průmyslovou výrobu jogurtů, měl jediný cíl: Pomoci dětem, které po světové válce ve Španělsku sužovala epidemie střevních potíží. Z rodného Balkánu znal princip výroby jogurtu a vzpomněl si na práci Ilji Mečnikova z Pasteurova ústavu, která se opírala o blahodárné působení bakterií mléčného kvašení. A tak začal vyrábět „lék“, jenž se prodával jen v lékárnách a který následně zachránil tisíce životů.

Dnes pořídíte jogurt i bez receptu, ale na jeho přínosu pro zdraví se nezměnilo nic. Věda naopak ještě přidala další zdravotní benefity.

Francouzská alternativa se tak úplně nepovedla.

Adblock test (Why?)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *